logo bouwtekening nodig

Wat is 3D tekenwerk nu eigenlijk?

3 dimensionale tekening botenhuis

Met 3D oftewel 3 dimensionaal tekenwerk kunnen wij u veel meer een beleving geven van iets wat er nog niet is en dat zo dicht mogelijk overeenkomt met de werkelijk. Een ander voordeel ten opzichte van 2D tekenwerk is dat we het getekende uit iedere gewenste hoek kunnen laten zien en niet iedere keer opnieuw hoeven te tekenen.

Wat is dan het nadeel? Buiten het feit dat als je heel gedetailleerd gaat tekenen, zoals bij het gebouw wat links staat afgebeeld, dat het iets meer werk is, eigenlijk nietszeggend. Behalve dat je in een CAD programma wat nauwkeuriger kan werken en maatvoeren. Maar zeker voor het ontwerpstadium is dit een prima oplossing. Je kunt er echt alles mee tekenen wat een zeer realistisch beeld alsmede het gevoel geeft dat je er bijna midden in staat.

Wanneer en voor wie is dit handig?

3 dimensionaal schetsontwerp van een stadwoning

Voor iedereen die de moeite neemt om een normale bouwkundige plattegrond te lezen en te begrijpen, eigelijk dus 90% van de bevolking. Maar ook voor mensen uit de bouwwereld zelf, want nu kun je echt laten zien hoe het wordt en of het kan. Voor u niet interessant maar als je heel veel leidingen in een gebouw moet aanleggen is het goed om te weten of ze ook allemaal langs en over elkaar heen passen en dat zie je erg snel.

Voor u is het eigenlijk alleen belangrijk om te zien dat wat u voor ogen heeft er ook werkelijk komt en/of kan komen.

Wat kun je nog meer doen met 3D tekeningen?

3d tekening opstelling set

Eigenlijk kun je er alles mee doen. Wij tekenen ook voor iemand die in de reclame en filmindustrie werkt en daar maken wij, in 3D, opstellingen voor van verschillende sets, zodat zij deze vanuit verschillende oogpunten kunnen zien. Zij vinden dat prettig werken en komen in het ontwerpstadium de problemen al tegen in plaats van op het moment dat ze het werkelijk moeten gaan bouwen.

Ik merk zelf ondanks al mijn ervaring dat het soms toch niet zo is als dat je het 2 dimensionaal had bedacht. Maar dan praten we over details. Toch zijn die wel belangrijk omdat deze nu juist het goede gevoel kunnen geven of juist niet. Werkt het wel of werkt het niet.

3D tekenwerk is een hele mooie en goede aanvulling waarbij wij u een beeld kunnen geven van, wat ik al eerder schreef, iets wat er nog niet is. Zelfs kunnen we foto realistisch renderen.