logo bouwtekening nodig

Het digitaliseren van oudere tekeningen naar een CAD bestand

Ouderwetse bouwtekening

Het komt voor dat er geen digitale bestanden zijn van uw pand en u deze toch nodig heeft. Dan kunnen wij aan de hand van tekeningen die we bij het archief ophalen een reproductie maken en deze tekening overzetten naar een digitaal bestand. Het voordeel hiervan is dat deze makkelijker zijn aan te passen. Bij een aanvraag van een omgevingsvergunning zal dit toch moeten gebeuren.

Maar het kan ook zijn dat u voor de inrichting van uw nieuwe winkel een plattegrond moet aanreiken aan de interieurbouwer. En deze wil hem graag als een CAD bestand hebben. Dan kunnen wij deze werkzaamheden voor u tegen een scherpe prijs verrichten.

Hoe werkt het

Het werkt heel simpel, gewoon overtekenen maar dan op de computer. Er zijn programma's voor maar je krijgt nooit de exacte tekening met bijbehorende maten. En als het moet nog eens inmeten, zodat er een 1 op 1 copie ontstaat van het gebouw, maar dan digitaal.

Wat kost het?

Boutekening op papier bruin

Helemaal afhankelijk van de grote van het complex, hier zijn geen vaste prijzen voor af te spreken.

Wij hebben voor hotels gewerkt die hun plattegronden digitaal wilde hebben en dan heb je het (afhankelijk van de grote van het hotel, bijvoorbeeld 250 kamers) al snel over 1 tot 2 weken werk inclusief inmeten om er voor te zorgen dat het ook echt klopt. Zij gebruiken deze plattegronden voor diverse doeleinden. Ze kunnen deze opsturen naar de interieurarchitecten maar ze gebruiken deze ook om vluchtwegplattegronden te kunnen maken.